MENU

Sistemi

SISTEMI GREAT LENGTHS

Savršeni spojevi sa sistemima od Great Lengths

Savršeni pramenovi trebaju i savršene spojeve. Mora ispuniti 3 kriterije: spojevi trebaju bit nevidljivi, štiti kosu mušterije i moraju se jednostavno skinuti.

Bez zavarivanja, vezanja ili šivanja!

Great Lengths je razvio revolucionaran bonding-sistem, koji je vrlo nježan za prirodnu kosu mušterije. Na kosu se fiksiraju pramenovi, koji se spoje sa prirodnom kosom. Proces je apsolutno nježan za vlastitu kosu kao i ekstenzije (extensions).

Sa sistemima od Great Lengths možete napraviti savršene spoje. Pored klasičnog aparata, koriste se također i ultrazvučni aparati u ovlaštenim saloni.

Ekstenzije bez upotrebe aparata: brze i fleksibilne GL Tapes

Klasika – provjeren sistem

klassik klasična ugradnja

 

Osnovni princip klasičnog sistema još uvijek je isto kao na početku. Spojna mjesta, spojevi se aktiviraju pomoću kliješta, koja su obložena teflonom i pomoću topline . Pramen po pramen precizno se kosa spaja sa ekstenzijom. Zahvaljujući malim spojnim mjestima, ekstenzije ostaju nevidljive. Posebna struktura spojeva izdrži svakodnevne utjecaje.

Kod dobre njega, ekstenzije možete nositi do 6 mjeseci. Nakon toga se ekstenzije skidaju, te se ugrade nove. Klasični sistem je u puno točka poboljšan, te funkcionira već preko 25 godina besprijekorno u tisućama salona.

Ovaj sistem postao je pravi klasik među svim sistemima produljivanja kose. Mnogi ostali sistemi razvili su se tijekom usluge produljivanja kose. Ovaj, još uvijek nedostižni sistem, donosi rezultate kao niti jedan drugi. Great Lengths kliješta za aplikaciju zagrijavaju se samo na jednoj strani. Korištena temperatura odgovara temperaturi jednog sušila za kosu i koristi se za omekšavanje Great Lengths spoja. Ostali sistemi koriste pištolje za ljepljenje, koji rade na visokoj temperaturi. Great Lengths aparat GL 3200 dopušta vrlo čistu i preciznu aplikaciju. Rezultat je nevidljivi spoj, koji se lagano da češljati, koji je postojan i što je najvažnije, obziran je prema vašoj prirodnoj kosi. 

 

Ultrasonic – Ultrazvučna tehnologija

Ultrasonic

Kada je Great Lengths 2000 godine donio na tržište ultrazvučnu tehnologiju, došla je i revolucija modernog produženja i zgušnjavanja kose. Spojevi su bili plosnati. Ova nova kvaliteta spajanja poboljšala je udobnost, spojevi su bili nevidljivi i također i nježni do kose.

U usporedbi sa klasičnim sistemom, spojevi se aktiviraju pomoću ultrazvučnih valova. Ultrazvučni valovi prodiru u spoj ekstenzije, te tako promjene strukturu, tako da se prirodna kosa i ekstenzija spoje u jedno. Ekstremno nježna metoda za prirodnu kosu kao i vlasište. Spojevi se nakon ugradnje skoro ne osjete.

Kao i svi proizvodi od Great Lengths, Ultrasonic je napredovao s godinama. Najnovija generacija – Ultrasonic touch – još je brža i opremljena digitalnom tehnikom. Novi dizajn uključen.

ULTRASONIC touch …

…inovacija godine…

ultrasonic

U trendovskim bojama

Nova Ultrasonic touch dostupna je u raznim bojama.

Nove mogućnosti sa :  azur-blue, prime, white, black, grey, violett, silver, arctic-blue, pink.

Obožavat ćete Ultrasonic!


Ultrazvučna tehnika od Great Lengths.

To znači nevidljivi spojevi, udobnost nošenja i nježna do kose.

Sa touchscreen

  • Da je korištenje još jednostavnije, možete postavke preko touchscreen unijeti. Aparat se može personalizirati. Broj ugrađenih pramenova se broji dok radite.

Aktivacija od samo 1,2 sekunde

  • Što je krače vrijeme aktivacije, te brže možete raditi. Uspjeli smo sa digitalnom tehnologijom ubrzati vrijeme aktivacije, koja iznosi samo 1,2 sekunde.

Do 10.000 aplikacija

Revolucija je nova obloga kliješta. Zahvaljujući Xtrm Coat tehnologiji sa apsolutno novim materijalima se izdržljivost produlji. Do 10.000 aplikacija sa jednim kliještama bez potrebe zamjene.

 

Multisonic – brza ugradnja

multisonic

 

Potpuno prirodni izgled kose sa specijalnim spojevima za koje brine MULTISONIC. Prirodna kosa i ekstenzije se spoje u jedno. Uživajte u potpuno novoj udobnosti nošenja.

 

Multisonic nudi sve prednosti ultrazvučne tehnologije i proširuje ju s nizom dodatnih prednosti:

 

 

 

 

  • brza ugradnja ekstenzija – sa novim Multisonicom fiksira se do 10 pramenova u jednom potezu
  • vrlo nježan do prirodne kose i ekstenzija
  • vrlo plosnati spojevi i skoro nevidljivi, koje se mogu jednostavno skinuti
  • sigurna ugradnja i sigurno držanje pramenova