MENU

Podrijetlo kose

100% prirodna indijska kosa – Great Lengths

podrijetlo kose

 

INDIJSKA TEMPELJ KOSA GREAT LENGTHS- POSEBNO DOBRO PRIKALADNA ZA PRODULJENJE

Great Lengths koristi isključivo 100% prirodnu kosu najbolje kvaliteteGreat Lenths - podrijetlo kose

Svilenu indijsku kosu u djevičanskom stanju. Genetsko gledano je indijska kosa vrlo slična našoj kosi i iznimne je kvalitete, budući da nikad nije bila jako kemijski tretirana. Indijska kosa je posebno dobro prikladna za produljenje kose. Great Lengths koristi isključivo remy kosu, što znači, da ljuskasti sloj leži od korijena do vrhova u jednom smjeru i time se ne mrsi. To osigurava također da produljenje kose u potpunosti sliči vašoj prirodnoj kosi i brine se za super prirodni izgled.

EUROPSKA KOSA – SLABO PRIKLADNA ZA PRODULJENJE KOSE

Europska kosa je po prirodi vrlo tanka i u vrlo malim količinama raspoložljiva na tržištu. Samo će malo Europljanki dobrovoljno predati svoju kosu trgovcima kose za malu cijenu, a ako je i preda kosa je uglavnom već kemijski tretirana i vrlo se težko može koristiti za produljenje kose.

KINESKA KOSA- SLABO PRIKLADNA ZA PRODULJENJE KOSE

Kineska kosa se nudi u velikim količinama, ali kvalitet te kose nije kompatibilna s našom, jer za razliku od evropske kose ima okrugli presjek i predebela je. Da bi se ta kosa mogla koristiti, prvo se mora stanjiti. U tu svrhu kosa se podvrgava vrlo agresivnom kemijskom tretmanu, koji gotovo u potpunosti uništava ljuskasti sloj i kosa postaje ispucana i bez sjaja. Kosa se presvlači sa slojem silikona kako bi izgledala zdravo. Ispočetka je kosa prekrasnog sjaja i da se dobro iščešljati, nakon nekoliko pranja se sloj silikona ipak postpno otapa i kosa postaje apatična i bez sjaja. Postaje suha i puca. Kineska se kosa koristi za perike i tupee, buduči da se oni većinom čiste puderom za suho pranje kose. Tako sloj silikona ostaje očuvan i kosa sjajna.

IŠČEŠLJANA INDIJSKA KOSA- SLABO PRIKLADNA ZA PRODULJENJE KOSE

Stotine miljuna Indijki različite dobi dnevno skuplja svoju kosu nakon četkanja: tamnu kosu, sijedu kosu kao i kosu različite duljine i jačine. Ta se kosa može kupiti po niskim cijenama, jer rezultat te metode skupljanja su klopke u kojima sva kosa leži u različitim smjerovima. Temeljem različitih smjerova ljuskastog sloja te kose, ona se mora podvrgnuti agresivnom tretmanu kiselinom, kako bi se odstranila kutikula i spriječilo zapetljavanje kose.