MENU

Savjeti za njegu kose

SAVJETI ZA NJEGU GREAT LENGTHS EKSTENZIJA 

PRANJE KOSE

Perite kosu pažljivo. Da se spojna mjesta ne bi previše opterećivala, prilikokom pranja kosu ne smijete prebacivati preko glave, nego je držite ravno ili prema natrag. Koristite proizvode za njegu kose koji su specijalizirani za Great Lengths ekstenzije, a ujedno dobri i za Vašu prirodnu kosu. Pazite da uvijek dobro isperete šampon i balzam.

SUŠENJE KOSE

Nakon pranja kosu nemojte trljati ručnikom, nego pažljivo istisnite vodu iz nje. Mokre ekstenzije sortirajte i u vlažnom ili već suhom stanju pažljivo počešljajte Great Lengths četkom za kosu- izbjegavajte svaku kidanje. Kosu sušite najprije od korijena i spojnih mjesta, a potum dužinu i vrhove kose. Ako kosu želite prirodno osušiti, preporučamo Vam da spojna mjesna ipak osušite sušilom za kosu.

ČETKANJE I ČEŠLJANJE KOSE

  • opća uputstva

Da bi kosu lagano češljali ili četkali trebate ju sortirati. To činite tako da prstima prijeđete između spojnih mjesta i vrhova (Vaš frizer će Vam to najbolje pokazati). Nakon toga kosu možete oblikovati po želji. Nikad ju nemojte češljati ili četkati u mokrom stanju!

  • kovrčava kosa

Kovrčava kosa ne smije se dnevno četkati jer će u protivnom kovrče stršati. Za svakodnevnu njegu preporučujemo upotrebu afro-češlja ili jednostavno prstima prijeđite preko kose. Navlažite kosu i ponovo oblikujte kovrče. Kosu raščešljavajte pažljivo Great Lengths četkom samo prije i nakon pranja kose.

  • ravna kosa

Ravnu kosu potrebno je raščešljavati ujutro i navečer Great Lengths četkom. Pritom čvrsto držite pramenove kod izrasta kose i pažljivo, bez čupanja češljajte kosu postepeno prvo od vrhova prema izrastu kose.

SPAVANJE

Prije spavanja zavežite kosu u rep. Tako ćete ju najbolje zaštititi od trljanja prilikom spavanja i time spriječiti zaplitanje kose.

SLOBODNO VRIJEME

Ako ćete godišnji odmor provesti na moru, Vašoj kosi potrebna je dodatna njega. Nakon ronjenja jako je važno da svoju kosu isperete i time odstranite ostatke soli. Nakon svakog pranja upotrijebite balzam i ulje za vrhove.

TRAJNA ONDULACIJA, BOJENJE I NIJANSIRANJE KOSE

Sve navedene postupke obrade kose napraviti mogu samo autorizirani Great Lengths saloni. Tako ćete biti sigurni da se kvaliteta Vaše kose i ekstenzija neće promijeniti.