MENU

Italian Journey

THE GREAT ITALIAN JOURNEY

Magija prirodno lijepih ekstenzija na prekrasnom otoku Sicilije

U 19. Stoljeću privukla je mnoge umjetnike iz sjevernoeuropske zemlje do Italije. Na jug!, bio je moto. Prema toplom svjetlu, svijetlim bojama, fascinantnoj arhitekturi i mirnom načinu života! Johann Wolfang Goethe također je putovao i na temelju svog putovanja napisao jedan od najprodavanijih klasika u putopisnoj literaturi: Putovanje Italijom. U njoj je on tako legendarno govori o slatkoj magiji stabla limuna. Nova Great Lengths kampanja nastala je inspirirana njegovim radom: The Great Italian Journey.

Elegantna ljepota radostnih žena harmonira

Sa baroknim stihom jednog od najživljeg grada Europe

Naša priča govori o pet žena iz 5 različitih dijelova svijeta. Žele otkriti okuse, tradicije i skrivena blaga Sicilije. Dolaze u Palermo, jedan od najživljih gradova u Europi. Grad poput laboratorija, u kojem živi živopisni folklor dok se odvija umjetnički preporod. Pet žena luta tržnicama punim života, susreću mještane srdačnog srca, dive se zadivljujućoj arhitekturi povijesnog centra i napokon stižu do prekrasne plaže Mondello. Njihova elegantna ljepota uklapa se u barokni stil, a njihove frizure i kosa puna volumena su tajne zvijezde.

Putovanje fluktuira između sna i stvarnosti

Kao u filmu, one skaču s jednog mjesta na drugo. Susreću se sa simbolima sicilijanskog identiteta: šipak, što znači bogatstvo i radost, mramorne kuglice, tradicionalne dječje igračke. Pet različitih karaktera otkrivaju jedinstvene lokacije poput neočekivane kineske palače ili Casa-Museo Stanze al Genio, muzej s 5000 ostakljenih pločica starih talijanskih palača.

 

 

HAIR LIKE YOU JE OŽIVIO

Zvuk harmonike vodi ih i do Opere dei Pupi, tradicionalnog kazališta koje se nalazi na UNESCO-vom popisu kulturne baštine. Vrijeme i prostor se rastvaraju, nestaju iza dubokih osjećaja. Sjećanja o sretnim vremenima se bude. I ova sadašnjost nas vraća u današnje vrijeme. U doba prirodne i individualne ljepote samopouzdanih žena. Vole svoju kosu Hair like you…